Bliv din egen chef

Fem-dages kursus på Gram Højskole
28.marts-1. aprilLær hvordan du starter dit eget firma, uanset om du vil være selvstændig på fuld tid, eller ved siden af job. Lav en køreplan fra moms til strategi og find din første kunde.

Kursusledere Julie Lindegaard og Gerd Maria May er selvstændige. Vi guider, deler erfaringer og inviterer relevante gæster.

Kursusbeskrivelse:

Få redskaberne til at springe ud som chef i din egen butik. Mediebranchen er i hastig udvikling og der opstår løbende nye muligheder for at byde ind på spændende opgaver som ekstern leverandør. Det betyder, at flere ser muligheden for at liv uden andre chefer end sig selv.


Går du med drømmen om selv at styre dit arbejdsliv, så kan du på kurset her få et indblik i, hvordan man starter sit eget firma uanset om du vil være selvstændig på fuld tid, eller blot starte dit eget firma sideløbende med andet arbejde. Arbejdsmarkedet udvikler sig, og både medie- og kommunikationsbranchen rykker med. Retningen er, at den enkelte i stigende grad får mulighed for selv at bygge sig arbejdsliv og byde ind på de opgaver, der er allermest relevante. Nogle steder sker det inden for virksomhedens rammer, men i stigende grad går udviklingen imod mangle flere selvstændige.


På kurset her vil du få indblik i, hvordan man tager skridtet fra en fast lønseddel til en mu-samtale med sig selv. Du vil helt konkret lære, hvordan du laver en faktura, hvordan du kommer i gang med at skabe din egen hjemmeside, og hvordan det er det der med at indberette moms. Men derudover vil vi gennem en lang række konkrete eksempler inspirere til, hvordan man får sin første kunde, hvordan man prissætter sig selv, hvem man søger hjælp hos, og hvordan man holder sig skarp, så man bliver ved med at være sine penge værd.

Du vil gennem kurset møde en række folk fra medie- og kommunikationsbranchen, der selv har taget skridtet ud i et selvstændigt liv. De vil ærligt og åbent fortælle, om op og nedture, og give dig en række gode råd med på vejen.


Gennem oplæg, inspiration, diskussioner og workshops vil du efter kurset stå med en plan for, hvordan du kommer i gang med at bygge din egen virksomhed, når du kommer hjem til din hverdag.

Kurset vil være bygget op med stort fokus på at skabe netværk og lære fra hinanden. Derfor er det et internatkursus, hvor der er mulighed for, at alle når at skabe relationer til andre i samme situation, som efterfølgende vil kunne hjælpe hinanden videre. Derudover vil der efter kurset er afsluttet være en digital gruppe, hvor netværk og inspiration kan holdes ved lige.


Derfor skal du tage kurset:

Mediemarkedet er i konstant forandring, og antallet af selvstændige journalister og kommunikationsfolk er støt stigende. På kurset her, får du et godt afsæt til selv at tage springet. Du vil på kurset få indblik i, hvordan du kommer i gang med alt det praktiske der skal til, for at lave din egen virksomhed. Du bliver inspireret via en lang række konkrete eksempler på, hvordan en række succesfulde selvstændige er startet, og hvordan de arbejder. I løbet af kurset arbejder du med dit konkrete projekt og du vil efter kurset have en plan for, hvordan du vil kunne komme i gang med at starte din egen virksomhed.


Det praktiske:

Sted: Gram Højskole.

Tid: D.28. marts - 1.april

Pris: 15.000. Pressens Uddannelsesfond giver et tilskud på 6750 kr .

Vil du med: Send en mail til: gerd@roomofsolutions.dk